Een team boordevol creativiteit

Dit zijn onze Boekstappers

Ina Hallemans

Ina Hallemans

Illustrator

Ina studeerde "fine art printmaking", met een major in "grafische vormgeving" aan de Sint-Lukas Hogeschool voor de Kunsten in Brussel. Sinds begin jaren tachtig is ze grafisch ontwerper-illustrator. Na haar studie aanvaardde ze verschillende opdrachten : lay-out, logo's, covers, illustraties voor kinderboeken, schoolmethodes, verpakkingsontwerp enz...

Van 1983 tot 1998 gaf ze les in het atelier "grafisch ontwerp" aan de Sint-Lukas Hogeschool voor de Kunsten in Brussel. Gaandeweg richtte ze zich meer op illustratiewerk.

Ina maakt voornamelijk illustraties voor kinderboeken, fictie en non-fictie. Ze is gespecialiseerd in natuurillustraties en paarden.

Ina Hallemans
Ed van der Linden

Ed van der Linden

Carving artiest

Ed van der Linden is een artiest met de kettingzaag.  Geef hem een stuk hout en hij maakt er een kunstwerk van.

Hij zorgt voor de mooie houten figuren die je op onze wandelingen kan terugvinden.

Ed van der Linden
Katrien Vaes

Katrien Vaes

Luisterspelen

Het mooie aan een hoorspel is dat je de luisteraar de vrijheid geeft om zelf de mooiste beelden te creëren. Katrien vouwt met klanken een wereld open van emoties, beelden, geuren en geluiden. Omdat kinderen deze wandeling doen met volwassenen, heeft ze bovenop het prentenboekverhaal nog een laagje gelegd, zodat het voor iedereen leuk wordt. Katrien werkt als reporter voor Radio 2. Ze heeft een passie voor radio maken. In het veld vertaalt ze dagelijks haar omgeving in een verslag. Met dit hoorspel is het net zo… alleen nog veel leuker...


Katrien Vaes
Guy Daniëls

Guy Daniëls

Uitgever/auteur/verteller

Kleuterleider Guy Daniëls debuteerde in 1997 met het prentenboek ‘O, die stekels’. Dat zijn jonge lezers zijn schrijfstijl konden waarderen, bleek toen hij een jaar later de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury won. Ondertussen heeft hij al meer dan 30 prentenboeken geschreven en kan je zijn werk terugvinden in o.a. Duitsland, Denemarken, Korea, Rusland, Oekraïne, China, Slovenië en Spanje.

Sinds 1999 trekt hij door het land met ‘Meester Guy’s Verteltent’.  Een actief meespeel verteltheater voor kleuter en lager onderwijs.  Ieder jaar geeft hij een 400 tal auteurslezingen en voorstellingen in zijn verteltent.

Guy Daniëls
Nick Claes

Nick Claes

Illustrator

Hey! Ik ben Nick

Ik ben een Belgische illustrator, wonend te Hoeselt. Momenteel combineer ik het illustreren met een deeltijdse job in de bibliotheek.

In 2010 behaalde ik een masterdiploma in de beeldende kunsten (specialisatie illustratie) op de PHL te Hasselt. Tijdens mijn opleiding deed ik een stage bij Frank Daenen waar mijn passie voor het illustreren nieuwe hoogtes bereikte.

Ik werk voornamelijk digitaal omdat het me de vrijheid geeft om 'fouten' te maken, de schoonheid hierachter te vinden en hieruit te leren. Persoonlijk hou ik er van wanneer illustraties een bepaalde eerlijkheid, imperfectie en humor uitstralen.

Nick Claes
Ruby Kersten

Ruby Kersten

Illustrator

Ruby Séva Kersten (1973) is kunstenares vanuit haar hart.Haar leven begon in het kunstenaarsdorp Bergen. Ondanks dat haar ouders vrijweldirect na haar geboorte dit mooie dorp verlieten, is wellicht een deel van decreatieve energie van het dorp met haar meegereisd.

Van jongs af aan tekent en schildert zij alles wat inhaar opkomt, waaronder fantasievolle tekeningen. Dat wat verteld wil worden,geeft zij de ruimte.

Vanaf 2001 verschijnen er dan ook meerdere prentenboekenvan haar hand.

In 2016 verschijnt

haart debut voor volwassenen 'Haar Verlangen - SacredPoetry of the Feminine Soul'.

Hiernaast maakt zij schilderijen en heeft zij op verzoekmeerdere geboortekaartjes geïllustreerd.

Op dit moment woont zij met haar man en kat in Spanje.

 

Ruby Kersten
Els Vriens

Els Vriens

Eindredactie

Wat is er mooier dan een vlot, vrolijk en kleurrijk kinderboek? Zonder tekstfouten dan. Als freelance eindredacteur is Els dagelijks bezig met kleuteruitgaven, waaronder de tijdschriften Doremini en Doremi en de boekenreeksen Leesbeestje en Leesknuffel van Uitgeverij Averbode. In de kinderboekenwereld komen haar opleidingen fotografie en journalistiek goed van pas: oog voor detail en gevoel voor taal zijn onmisbaar. Met een mengeling van originele scenario’s, mooie illustraties, een vleugje magie en wat kinderlijke fantasie is zelfs haar doorsnee werkdag nooit saai.

Els Vriens
Team Achtergrond