Theatervoorstellingen

VERTELTENT

Verteltheater Schoolvoorstellingen

Met de verteltent en de auteurslezingen heb ik een aanbod voor ieder kind uit het basisonderwijs. Voor alle kleuters en de 1e graad heb je de verteltent. Voor de 2e en 3e graad leg ik tijdens een auteurslezing uit hoe een boek gemaakt wordt of leer ik je hoe je zelf een prentenboek kan maken. Het programma kan steeds worden aangepast aan het niveau van de groep.

Muis

De verteltent

VOOR ALLE KLEUTERS EN 1e GRAAD

Al bijna 25 jaar trek ik door het Vlaamse land om voorstellingen te geven. Graag neem ik mijn jonge publiek mee in mijn verteltent. Geen grote zaal, volgepropt met honderden kinderen. Geen moeilijk theaterstuk met publiek dat stil moet zitten. En zeker geen groot podium ergens ver weg waarop alles moet gebeuren… Neen hoor! Als kleuterleider heb ik in de praktijk mogen ervaren dat een intieme sfeer, interactie en betrokkenheid de sleutelwoorden zijn voor een geslaagd vertelmoment.  
Meester Guy's Verteltent is een actief-meespeel-verteltheater
Prijs: 4.20 euro per kind + 0,45 euro per km.

Goed om te weten over de verteltent:

De tent moet steeds binnen geplaatst worden (Eetzaal, turnzaal, klaslokaal, parochiezaal…)
Een volledig vrije ruimte van 5×6 meter is noodzakelijk.
De verteltent is 2,30 meter hoog.
Het opbouwen en afbreken van de tent duurt ongeveer 1 uur.
Maximum 70-75 kinderen per voorstelling.
Maximum 5 voorstellingen per dag mogelijk.
Iedere voorstelling wordt aangepast aan het niveau van de groep.
De activiteit gaat door in de school dus is er geen duur busvervoer nodig.
Een voorstelling duurt 40 tot 50 minuten.

Er zijn 6 voorstellingen beschikbaar:

O, die stekels /  Kleine driftkikker/ Lekker Donker!/ Mijn mooiste spinnenweb / Heksen-bezem-wegvlieg-dag (nieuw) / Draak wil ook een feestje (vanaf 2024)

Heks

De auteurslezing 1

VOOR DE 2DE EN 3DE GRAAD

Hoe ontstaat een boek!
Kinderen hebben er vaak geen idee van hoe een boek gemaakt wordt. Een auteurslezing is dan vaak een ideale manier om hier even bij stil te staan. Aan de hand van voorbeelden, proefdrukken, schetsen en een hele hoop praktijkervaring leg ik uit hoe een boek tot stand komt. Stap voor stap probeer ik duidelijk te maken wat een schrijver, illustrator, uitgever, drukker en boekhandelaar allemaal moeten doen voor een boek in de winkel terecht komt. Na de lezing is er nog voldoende tijd om de vragen van kinderen te beantwoorden en een verhaal te vertellen natuurlijk.

Prijs: 4.20 euro per kind + 0,45 euro per km.

De auteurslezing 2

VOOR DE 2DE EN 3DE GRAAD

Zelf een prentenboek maken!
In een boeiende auteurslezing leg ik uit hoe een boek gemaakt wordt. Ik vertel over de ideeën van een schrijver, de rol van de uitgever en het werk van de illustrator. Ik laat ook zien hoe het boek daarna in productie gaat. Grote vellen papier worden gedrukt, geplooid, gebonden en van een stevige kaft voorzien.

Na deze uiteenzetting kunnen de kinderen in de klas zelf aan de slag. Ze krijgen de drukvellen van het prentenboek ‘Heksenvriend’, de cover van het boek en een stevige karton om de kaft te maken. Er ontbreken echter stukken tekst van het verhaal en een aantal illustraties. Ook de kaft is maar half afgewerkt.

De kinderen worden nu ingedeeld in groepjes. We hebben schrijvers nodig, illustrators, boekbinders, vormgevers en een uitgever. Iedereen moet nu aan het werk om het boek verder af te werken. Er worden teksten geschreven, tekeningen gemaakt en het boek moet op de juiste manier worden geplooid en ingebonden. Tot slot krijgt het boek nog een originele kaft met de namen van alle ‘auteurs’.
Deze lezing is de start van het project. Nadien moet de leerkracht nog een drietal lesuren voorzien om het boek af te werken.

Prijs: 4.20 per kind +0.45€ per km. (+5€ per klas voor het materiaal.)

Wat je moet weten over de auteurslezingen:

Een auteurslezing duurt minimum 1 lesuur maar kan uitlopen indien er veel vragen worden gesteld.
Al het nodige materiaal wordt meegebracht.
Maximum 5 auteurslezingen per dag.
De auteurslezingen gaan niet door in de verteltent maar in een lokaal.
De leerlingen zitten best op stoelen.

Vraag meer info en/of reserveer

Wens je meer informatie of maak je graag meteen al een reservatie? Vul onderstaand formulier in en we contacteren je snel!

Bedankt! We hebben je aanvraag ontvangen!
Oops! Er is iets fout gelopen.
Verteltent achtergrond